Letnja Oluja
Овај мој текст је објављен у паланачким новинама ''Омладински лист''. Сматрам да је Фарма испирање мозга. Сваки други коментар је сувишан :)
Уживајте.


Ма дивни смо, ништа не брините.
Велику популарност је некада уживала домаћа серија, али пошто је село изгорело а баба се очешљала и отишла код мог рођака на село, ми смо жудно прешли на удобност ријалити шоу-а са адекватним називом - ''Фарма''. На ''Фарми'' ово, на ''Фарми'' оно. Овај је пљунуо онога, зато што га је онај опсовао. Коме су досадили заплети латино-америчких серија, може се уздати у препуцавања медијских звезда. Није ли то, просто, дивно? Од таквих емисија постајемо психолози, продубљујемо своје интелектуалне способности. Фармер се лепо набрука и, кад се све то прикаже на тв-у, ми се слатко забавимо. Задовољно заспимо, јер знамо да смо бољи од њих. 


А јесте ли знали да постоји сајт ''Фарме''? Диван је и он. Ако случајно испустите неку епизоду и још две-три репризе, имате препричану радњу на сајту. А ако вас мрзи да читате, погледајте снимак! Имате по коју реченицу о самим фармерима, уколико, не дај боже пропустите њихов улазак. Не брините има само три-четири реченице. А и шта ће вам њихова биографија, кад су вам на тв-у 24 часа дневно!


И не очајавајте кад се заврши сезона, јер ''Пинк'' је увиђаван и пар дана ће вам пуштати најинтересантније тренутке! Једва чекам нову сезону! Размишљам и ја да се пријавим. Мада, заборављам да у моју омиљену емисију улазе само јавне личности. Није интересантно народу да гледа Н.Н лице како музе краву. У суштини, ни мени не би било интересантно да гледам непознату особу у сеоским пословима. Али, срећом медијских звезда које би да музу има на претек! 


Сад су, бре, нека тешка времена. Много смо изложени стресу, и само нам треба нешто за опуштање. Нешто попут неоптерећујућег туђег живота. Желимо да одморимо мозак од стварности и погледамо било шта, колико год да је неквалитетно било (наравно, част изузецима). Јер ми и не тражимо едукативне емисије. Цео живот смо ишли у школу, шта ће нам то још и на тв-у? Ријалити шоу такође може да буде користан за расправу уз јутарњу кафу, или уопште за започињање разговора. Сигурно нећемо разговарати о напорном послу, или строгим професорима. То су теме у данима самосажаљевања. А ми не желимо да делујемо као плачљив народ, зар не?


Кад год желимо да у друштву будемо кул, поменућемо ''Фарму''. Јер скоро сви гледају ''Фарму''. А и како не би, кад је то хит! Него, фали нам нешто... Можда албум са главним јунацима, фармерима? Једва чекам тако нешто! 
 М.Р.
Labels:
Reaktionen: 
12 Responses
 1. Мислим да се остале телевизије још и труде да смисле нешто ново и интересантно, а Пинк (п)остаје жабокречина. Толико мало труда се улаже у све, па чак и у ту фарму у којој је највећи део новца искеширан за прибављање ВИП-личности. А онда су их пустили унутра, укључили камере жњ-квалитета (слика са Фарме увек изгледа као да је избледела од санитара) и ето забаве! Само гласајте! А народ уз Фарму заборавља на своје проблеме. 'Леба и игара- нација срећна...


 2. Нинџа Says:

  Летња олујо, у потпуности си у праву. Мада, реално мени су све тв станице сада мање - више исте. :)

  Него, будући да си нова, имам моралну обавезу да те посаветујем у вези блогословских подешавања и форматирања текста :D

  Мењај фонт, јер ту сатанизовану италик ћирилицу моје очи не могу да поднесу... :D
  Вердана је пристојна замена за тренутни фонт. :)


 3. Letnja oluja Says:

  Ахахаха, хвала на савету, хоћу само док провалим како све иде...


 4. Само да ти јавим да сам додао твој блог на листу омиљених блогова на свом sidebar-у... И још, ако желиш да чепркаш око дизајна, овај сајт је убедљиво најбољи (све теме су бесплатне): http://btemplates.com/

  Ако ти било каква помоћ буде била потребна (у било ком смислу) само кажи... :)))


 5. Нинџа Says:

  Дефинитивно је читљивије, као што се сада и види. :)


 6. smiZLA Says:

  hahahha bas sam sinoc pricala o farmi,velikom bratu itd.. u sustini nista novo receno ali lepo formulisano :) blog, cista 10ka!


 7. SMiliCa Says:

  Мислим да сам једна од ретких особа која скоро никад не гледа телевизор (гледам само тенис, Вече са Иваном и ето понешто баш ако налетим). Појма немам шта је фарма, како функционише итд. јер никад нисам гледала, али сам чула исувише негативног да бих уопште придавала пажњу.

  Иначе, посетила сам овај блог и раније, али овај пост нисам успела прочитати због италик ћирилице. Све похвале за промену! :)


 8. Шмизло, хвала на похвалама ;)

  Милице, ниси једина која не гледа тв. И у суштини ни ја нисам успела да огледам 15 мин фарме. Толико ми је бесмислена. Али, нажалост, у мојој околини многи с поносом гледају фарму. Чак и професори у мојој гимназији :(
  Ха ха, Нинџа ми је на време скренуо пажњу да променим фонт. Хвала му.


 9. SMiliCa Says:

  Онда имам среће зато што у мојој околини није много популарно. Једино слушам о Фарми на часовима социологије и, наравно, жива се сморим, јер немам појма ко су људи о којима професорица прича.


 10. Tea de Merso Says:

  Super tekst, i ja sam pisala nešto na sličnu temu u školskim novinama. A najstrašnije je koliko novca odlazi na te gluposti... Bolje da prekinem da pričam o tome, samo ću se nepotrebno iznervirati...
  Inače, ja sam Tea, novi blogger :)


 11. Лепо! Желела бих да видим тај текст!
  Добродошла!


 12. "Али, срећом медијских звезда које би да музу има на претек!" hahhahahahh - recenica pobedila zivot :)


Постави коментар

Рејтуј пост ! Не може да шкоди.