Letnja Oluja
          Беше једном један лептир. Кажу да је био несвакидашње јаје, али се он не сећа тог периода. ''Јаје као јаје, шта ту има да буде посебно.'', мислио је. Од малена се истицао. Говорили су да ће од њега бити неко и нешто. Веровао им је. Одувек је знао свој пут. Никада није ни имао разлога да посумња у то. Када се после неког времена претворио у гусеницу, почео је да открива свет. Све је било тако дивно. Тада му је храна била веома битна, да би ојачао. Желео је да буде први у свему. Да буде снажан и успешан. Био је заштићен од зла, нико му ништа није могао. Он је држао све под контролом. Он је бирао услове. Он је ишао ка врху сигурним гмизајем. Дрво је било храпаво и неправилно, али он се и даље пео. 
Једног дана је почео да дува ветар. Први пут се упознао са њим тада. Није знао ништа о њему, али је видео да кора измиче под њим. Када се осврнуо да потражи помоћ, схватио је да је био сам. Олуја је беснела, он је губио снагу... ''Где су сада остале гусенице, да ми помогну? Нема их.'', мислио је озлојеђено. Једна кап кише га обори и он поче да пада... Осетио је благи удар и помислио да је крај дошао. 
Пробудио се у осиромашеној крошњи ораха. Скрхано је погледао растурен пејзаж. Блатњаво лишће је напуштено лежало на земљи. Небо је било сиво, облаци су најављивали буру која следи. Тек је почело...
Прогледао је. Ужасавао се оваквог света. Разочаран, решио је да се повуче. Нашао је тамно, забачено место где се његова душа учаурила за веома кратко време. Своје рањиво тело је обавио свиленим нитима. Када буде спреман, изаћи ће опет међу остале инсекте. Огорчено је мењао своју структуру у кишним данима. Сада је схватио све. Сада му не могу ништа. 
У једном потезу он отвори крила и растури своје упориште. Није требало много да се крила осуше, довољно је било да замахне пар пута и да осети своју снагу. Полетео је без потешкоћа и упутио се свом дому издаје. 

Одмах је изазвао дивљење. Тамна, огромна крила су будила велико интересовање. Њему се сваки уздах гадио, није очекивао такву дволичност. Зар су већ заборавили на своју подлост? Зар мисле да ће им опростити? Убрзо је установио да га нису препознали. Те беднике је привлачила мистериозна тама која је обавијала овог путника. Све их је завео с намером да се освети. Ковао је план дуго. Пролазили су дани, он је и даље смишљао заверу. Желео је да је изведе савршено. Да открије свету свој прави идентитет, да их понизи све. Да сви схвате где су погрешили и да се покају. Његово срце је захтевало одмазду за сву доживљену патњу. Било је доста погодних ситуација, али ниједну није искористио. Чекао је бољу прилику, усавршавао је план тако да победа буде потпуна. Пазио је на сваку ситницу. Није било места за грешке. Дошло је време за окршај. Тог поподнева је био нервозан и осећао се слабим. Био је изнурен јер је предуго носио бреме освете. Али ускоро ће све бити готово...Винуо се као врху тако да буде видљив свима. То је био његов тренутак. Тренутак који је толико чекао. Тренутак када ће истину изнети свима. Када ће....Наједном га проже неподношљив бол. Лет му постаде несигуран, снага га издаде. Тамна крила су почела да се губе у неповратној тмини. Није знао шта се десило. Где је погрешио? Планирао је тако дуго... 

Онда се сетио. Лептири кратко живе.

Labels:
Reaktionen: 
11 Responses
 1. SalleX Says:

  Jadan mali leptirčić, a taman je hteo da im pokaže! Da ih uništi, taj ološ! Hvala na priči :)


 2. Odličan tekst! Jest da se osveta služi hladna, ali što možeš danas ne ostavljaj za sutra! :D


 3. Myth Says:

  Много супер. Ко га шиша кад је глуп. :)


 4. Прелијепа прича! :) Много ми се свиђа крај...


 5. jungle queen Says:

  Ne može čovek večno da leti...Pardon, leptir :D


 6. Lilly... Says:

  prelijepa priča! Pusa!


 7. ТоМЦаа Says:

  Поента - живот је превише кратак да бисмо се бавили кретенима xD

  Лепа прича :)


 8. SydBarrett Says:

  Baš sam mislio o tome da mu je bolje dučini nešto nego da razmišlja o svemu, a ti si upravo to opisala...


 9. Tea de Merso Says:

  Predivno!Dobra poenta, ne treba život provesti u mržnji..


 10. Анониман Says:

  Lepa prica :)Постави коментар

Рејтуј пост ! Не може да шкоди.