Letnja Oluja
    Dani ti prolaze posmatrajući živote drugih ljudi. Ne može se reći da ti posmatraš tuđe živote, jer to nisu životi, to su samo periodične predstave upravo za ljude poput tebe. Da, lepo si pročitao. Jedan vrlo poznat, stari izraz: ''Hleba i igara'', može najbolje opisati ono u čemu ti dobrovoljno učestvuješ, dopuštajući da ti se nebitne informacije dostavljaju svakodnevno. 


    Ti se prilagođavaš informacijama, navikavaš se na njih i dolazi do tačke kada si zavistan od njih. Osećaš se kao Bog, posmatraš druge, komentarišeš, osuđuješ, bodriš. Imaš neiscrpan izvor tema za svakodnevnu diskusiju sa kolegama, ukućanima. Osećaš se bitnim, ti analiziraš. Taj je uradio to i to, ne bi li prouzrokovao to i to, i sada mu sledi to i to. Genije u tebi je konačno proklijao, tvoj život je konačno dobio smisao. 

    Isfrustriran si jer te žena već 10 godina prisiljava da apstiniraš i gle čuda u tvom omiljenom rijelitiu ima seksa. Kolektivni haos, tako potreban svima, u početku osuđivan, kasnije obožavan. Projektuješ događaje i na svoj lični život, porediš se sa junacima. U neku ruku im se podsmevaš da su bili tako glupi da se javno izlože, ali ti zapravo taj deo najviše i voliš, jer su oni glupi koji se izlažu a ti si pametan i ostaješ izvan javnosti. I sam znaš da bi i sam toliko poludeo kad bi se našao u takvoj ulozi, ali upravo zato voliš sebe još više, jer kontrolišeš svoj nagon da budeš u žiži pažnje. 

    Porediš sebe sa onim ludacima što se i dalje frustriraju politikom, gde ti je drago što imaš nešto bitnije da ti odvuče pažnju od situacije u zemlji. Jedino što ne primećuješ je da odvlačenje pažnje u stvari nije tvoj izbor, već ti je sve diskretno nametnuto. Ali koga to još interesuje, bitno je da uspeva. Ušuškano veruješ da si slobodan čovek i jedino ti je to bitno. 

Šta misliš koliko napreduješ, o ti uzvišeni čoveče?


Reaktionen: 
0 Responses

Постави коментар

Рејтуј пост ! Не може да шкоди.